Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Είναι ωραίo, ορισμένα πράγματα στη ζωή να παραμένουν παρθένα!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μιλάει αποκλειστικά στο gnoristetinellada.gr για την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Ρόδο και τα νέα σχέδιά της.
Η Ρόδος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα σας, όπου μεγαλώσατε και την επισκέπτεστε συχνά. Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος στη Ρόδο;

Η Ρόδος γενικότερα είναι ένα μαγικό μέρος. Είναι σαν να ταξιδεύεις σε μία άλλη εποχή. Κάπως έτσι θα τη περιέγραφα. Σε μία εποχή με ιππότες. Είναι κυριολεκτικά το νησί των ιπποτών.  Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός,  άλλωστε.  Όσον αφορά στα σημεία ενδιαφέροντος, το πρώτο που θα συναντήσει κάποιος στο κέντρο της πόλης είναι το Μανδράκι, όπου βρισκόταν ο Κολοσσός και τώρα είναι τα ελαφάκια. Υπάρχουν, όμως,  ωραία αξιοθέατα και στη νότια πλευρά του νησιού. Χαρακτηριστική είναι η κοιλάδα των πεταλούδων. Επιπλέον,   το καλοκαίρι αξίζει να επισκεφθεί τις  παραλίες  Άντονι Κουίν,  Παναγία Τσαμπίκα και Άγιο Παύλο. Γενικά, εγώ αγαπώ πολύ τη νότια πλευρά.

Σίγουρα πρέπει να κάνει μία βόλτα στη παλιά πόλη, στο Παλάτι του Μαγίστρου. Επίσης, πρέπει να πάει στο Μόντε Σμιθ, που βρίσκεται η Ακρόπολη και το αρχαίο στάδιο. Η θέα είναι πραγματικά φανταστική ! Ακόμα, άλλα ενδιαφέροντα σημεία από τουριστικής πλευράς είναι οι εφτά πηγές και η Λίνδος. Η Λίνδος μάλιστα είναι ένα κομμάτι από μόνη της. Είναι σαν να πηγαίνεις σε άλλο μέρος. Στο κάστρο μπορεί να πραγματοποιηθεί και μία πολύ όμορφη ξενάγηση.

 Αλήθεια, η Λίνδος είναι τόσο όμορφη όσο υποστηρίζουν πολλοί;

Είναι καταπληκτικό μέρος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα επισκεφθώ τη Ρόδο και δεν θα πάω στη Λίνδο. Είναι ασύλληπτο το πόσο ωραία είναι.

Η Ρόδος και η Κρήτη είναι από τα νησιά που έχουν χειμερινό και καλοκαιρινό τουρισμό. Ωστόσο, τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, θεωρείτε  ότι είναι ικανά να κάνουν πιο ξακουστή τη φήμη του νησιού, όπως αυτή της Μυκόνου και της Σαντορίνης; Τι άλλες κινήσεις πρέπει να γίνουν κατά τη γνώμη σας;

Κάθε μέρος έχει τον δικό του χαρακτήρα. Εμένα μου αρέσει το προφίλ που κρατάει. Σίγουρα πάντα υπάρχει εξέλιξη σε όλα. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αναμφισβήτητα  θα μπορούσαν να αυξηθούν. Παρόλα αυτά το έργο που γίνεται είναι αξιοσημείωτο. Πιστεύω, ακόμα,  ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κάποια σημεία περισσότερο αλλά με μέτρο, ώστε να μη χάσουν το χαρακτήρα τους. Κάποια πράγματα είναι ωραίο  να παραμένουν  παρθένα! Είναι γεγονός ότι η Ρόδος έχει επενδύσει πολύ στον τουρισμό και  σε ξενοδοχειακές μονάδες all inclusive. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν καλύτερα αυτές τις περιοχές με περισσότερα δρώμενα και μαγαζιά. Επίσης, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν και  τη παραλία της Αφάντου με περισσότερα μαγαζιά.
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Το Φαληράκι είναι από τα πιο δημοφιλή και κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ρόδου. Παρόλα αυτά έχουν συμβεί κατά καιρούς διάφορα έκτροπα. Τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να γίνει ώστε να πάρει άλλη τροπή και να γίνει πιο ασφαλές;

Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί θεωρείται το Φαληράκι,  το πιο δημοφιλές! To Πρασονήσι είναι μακράν καλύτερο! Έχει δύο δρόμους που χωρίζονται οι παραλίες και ειδικό χώρο για windsurfing. Απλά, μαγικό! Όσον αφορά στο Φαληράκι, ίσως έχει πάρει τόση διάσταση  επειδή άνοιξαν πολλά μπαρ και πάνε οι ξένοι. Στο Φαληράκι γίνεται κυριολεκτικά πανικός και είναι απλησίαστο για τους ντόπιους.  Ωστόσο, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους τουρίστες. Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει τον δικό του τρόπο να περνάει καλά.  Ίσως θα έπρεπε να μπει ένα όριο…ενδεχομένως στο ωράριο των καταστημάτων ή στη κατανάλωση αλκοόλ. Όχι, όμως, απαγόρευση! Είμαστε ελεύθερη χώρα με δημοκρατία. Απλά, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό κάποιοι κανόνες, έτσι θα έπρεπε να υπάρχουν και εδώ.

 Η Ρόδος, όπως προαναφέραμε είναι το νησί των ιπποτών. Θεωρείτε ότι υπάρχουν ιππότες στις μέρες μας;

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν. Αν κρίνω μάλιστα και από τον πατέρα μου, από τον τρόπο δηλαδή που φέρεται στην οικογένειά του. Ο πατέρας μου είναι ένας σύγχρονος ιππότης.

Εάν ήσασταν,  Δήμαρχος της Ρόδου για μία ημέρα, τι θα θέλατε να αλλάξετε  για τη καλύτερη τουριστική ανάπτυξη;

Ωραία ερώτηση αυτή και δύσκολη! Θα ήταν όμως λίγο άδικο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση διότι λείπω χρόνια και όταν πάω δεν πηγαίνω από τη πλευρά του επισκέπτη. Πιστεύω πάντως ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους τοπικούς παράγοντες. Τόσο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ Γίωργος Χατζημάρκος, όσο και ο Δήμαρχος, κ Φώτης Χατζηδιάκος κάνουν σημαντική προσπάθεια.

  Γευστικά, τι δυνατότητες έχει το νησί; Τι είναι αυτό που πρέπει να δοκιμάσει ο επισκέπτης;

Τα πιταρούδια είναι η τοπική σπεσιαλιτέ της Ρόδου. Επίσης, τα θαλασσινά γενικότερα. Η Ρόδος είναι ένα νησί που καλύπτει όλα τα γούστα. Μάλιστα, κάποτε αποτελούσε και προορισμό μόνο για το καλό φαγητό.

 Ποια είναι τα σχέδιά σας  για τη νέα σεζόν;

Αυτή τη περίοδο  βρίσκομαι σε φάση επαναπροσδιορισμού και σκέψεων. Δεν έχω σταματήσει να θέτω νέους στόχους και να αλλάζω κάποια πράγματα που παλιότερα σκεφτόμουνα αλλιώς. Ίσως, μέσα μου να μην έχω κατασταλάξει ακόμα για να πάρω κάποια απόφαση.

 Τι έχει αλλάξει στον τρόπο σκέψης σας σε σχέση με παλιότερα;

Μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Τώρα αφιερώνω και πάρα πολύ χρόνο στο να κάνω μία ενδοσκόπηση. Παλιότερα δεν το έκανα. Φερειπείν, ένας στόχος που έχω θέσει τώρα είναι να πάρω το πτυχίο μου. Μάλιστα, χάρηκα για αυτή μου την απόφαση διότι ήταν κάτι που αποφάσισα ανεπηρέαστη από τρίτους.

 Κλείνοντας, θεωρείτε ότι στο παρελθόν κάνατε κάποια λάθος επιλογή, επηρεαζόμενη από τρίτους;

Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό. Μπορεί το λάθος για τώρα, τότε να ήταν σωστό. Είναι πολύ σχετικό αυτό. Αυτές ήταν όμως οι επιλογές μου γιατί είμαι ενήλικας και γιατί όποιος και να μας επηρεάζει, εμείς παίρνουμε τη τελική απόφαση. Δεν θα έριχνα ευθύνες σε κάποιον. Λογικό είναι να επηρεαζόμαστε γιατί έχουμε και ένα περίγυρο. Δεν ζούμε μόνοι μας.
Ετικέτες:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση