Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Σπύρος Γαληνός: Πιστεύω ότι ο τουρισμός της Λέσβου μπορεί να ανακάμψει!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Ο Δήμαρχος της Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, μιλάει αποκλειστικά στο gnoristetinellada.gr για τη Λέσβο, τον τουρισμό & τις προσφυγικές ροές.
Η Μυτιλήνη είναι ένα νησί που τα έχει όλα. Τί είναι αυτό που στα  δικά σας μάτια τη κάνει μοναδική;  

Η Λέσβος είναι ένα νησί που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ένα νησί με θερμές πηγές, με σπάνια πανίδα, μοναδική αρχιτεκτονική ομορφιά και τεράστια πολιτισμική παράδοση και ιστορία. Ένα νησί με το παγκόσμια γνωστό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  Σιγρίου και το μοναδικό στον κόσμο απολιθωμένο δάσος. Το βασικότερο όμως είναι ότι είναι ένα νησί με φιλόξενους και χαμογελαστούς κατοίκους έτοιμους πάντα να δείξουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτός ο  τόπος, την Λεσβιακή φιλοξενία.

Ο τουρισμός της τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί πολύ λόγω των  προσφύγων. Πιστεύετε ότι μπορεί να ανακάμψει και αν ναι , πώς;  

Φυσικά και πιστεύω ότι μπορεί να ανακάμψει. Ήδη η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη από το 2016 και θεωρώ ότι η επόμενη σεζόν θα φτάσει ή ακόμα και θα ξεπεράσει τα επίπεδα που είχαμε πριν από τις μεγάλες προσφυγικές ροές του 2015. Σε ότι αφορά τον  Δήμο Λέσβου, έχουμε εκπονήσει και εφαρμόζουμε μια στρατηγική τουριστικής προβολής και προώθησης, η οποία θα έχει γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.
spyros-galinos-1.jpg
Ο τουρισμός θεωρείται η βαριά βιομηχανία του τόπου μας.  Παρόλα αυτά και τις επικαλούμενες αυξήσεις του, το μερίδιο του  τουρισμού στο ΑΕΠ συνεχώς μειώνεται. Πιστεύετε ότι τα ΜΜΕ θα  μπορούσαν να  έχουν  έναν πιο ενεργό ρόλο και αν ναι , πώς;  

Θεωρώ πολύ σημαντικό τον ρόλο τόσο των εθνικών όσο και των διεθνών ΜΜΕ στην τουριστική προώθηση της Ελλάδος και ειδικότερα της Λέσβου. Οι πληροφορίες που λαμβάνουν όλοι όσοι σκέφτονται να επισκεφθούν τα νησιά μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της γνώμης τους και στην τελική τους απόφαση. Γι αυτό θα πρέπει οι πληροφορίες αυτές να είναι ακριβείς και έγκυρες.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει η Μυτιλήνη; Πιστεύετε ότι έχει τις κατάλληλες υποδομές για τουριστική ανάπτυξη;

Θεωρώ ότι η Λέσβος παρέχει ευκαιρίες για νέες επενδύσεις σε ότι αφορά τον τουρισμό. Θεωρώ ότι η Λέσβος έχει ένα καλό επίπεδο τουριστικών υποδομών το οποίο όμως έχει πολλά περιθώρια επέκτασης για την προσέλκυση νέων ειδών τουρισμού. Έχουμε καταρτίσει και εφαρμόζουμε ένα στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής μέσα από στοχευμένες δράσεις και ενέργειες για αναγνώριση και προσέλκυση νέων επισκεπτών και για την δημιουργία του νέου brand της Λέσβου.  

Τέλος, τί θυμάστε έντονα από τα παιδικά σας χρόνια στο νησί;
 
Τα παιδικά χρόνια στην πόλη της Μυτιλήνης έχουν πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Παιχνίδια με φίλους, βόλτες και φυσικά αθλητικές δραστηριότητες.
Ετικέτες:

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση