Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις από τις ΗΠΑ

Mε διψήφια αύξηση ξεκίνησαν οι προκρατήσεις στα ταξίδια των Αμερικανών στην Ελλάδα για το 2019. Η νέα άνοδος του τουριστικού ρεύματος έρχεται σε συνέχεια της αύξησης άνω του 25% των συνολικών αφίξεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2018 που ξεπέρασαν τους 1,2 εκατ. επισκέπτες, και της αύξησης μεγαλύτερης του 10% που καταγράφηκε στις απευθείας αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα.

Σε εφαρμογή του κεντρικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά και στο πλαίσιο του στρατηγικού “ανοίγματος” των τελευταίων ετών στην αγορά της ΗΠΑ, που έχει αποφέρει διψήφια κάθε χρόνο αύξηση στον αριθμό των τουριστών, η Ελλάδα προβάλλεται δυναμικά και το 2019 στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό, μέσα από ένα δυναμικό και πρόγραμμα προώθησης και προβολής που υλοποιεί ο ΕΟΤ στις ΗΠΑ.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε ως αργυρός χορηγός στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Βορείου Αμερικής «Νew York Times Travel Show 2019» στη Νέα Υόρκη (25-27 Ιανουαρίου), με περίπτερο σε προνομιακή θέση και με ειδικές προωθητικές ενέργειες μέσω της έκθεσης.

Η παρουσία του ΕΟΤ στην έκθεση, πλαισιώθηκε και από διαφημιστική προβολή της χώρας μας στην καταξιωμένη εφημερίδα «New York Times» και στο υψηλής αναγνωσιμότητας περιοδικό «New York Times Magazine».

Συνεκθέτες του ΕΟΤ στο περίπτερο της Ελλάδας ήταν φέτος οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι Δήμοι Ύδρας και Καβάλας και τουριστικές επιχειρήσεις.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, που μαζί με τους εκπροσώπους άλλων οργανισμών από χώρες χορηγούς του θεσμού, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του ΝΥΤ Travel Show 2019, όπως και στην τελετή λήξης των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προς τιμή της έκθεσης.

Στο ελληνικό περίπτερο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και χορευτικό πρόγραμμα από την Greek American Folklore Society.Την εκδήλωση στο ελληνικό περίπτερο καθώς και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση κάλυψαν ελληνοαμερικανικά ΜΜΕ και Έλληνες ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση