Κουζίνα

Δοκιμάστε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που σας προτείνουν οι σεφ από επιλεγμένα γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Αρνάκι καπαμά

Αριστέα Μηλιώτη
Executive Chef Εστιατόριο "Χρύσανθος"Αριστέα Μηλιώτη
Το αρνάκι καπαμά ή αλλιώς ο γιαννιώτικος λευκός καπαμάς είναι ένα πεντανόστιμο και εύκολο φαγητό που σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια των Ιωαννίνων.

Υλικά

•    1 kg αρνάκι μπούτι, τεμαχισμένο σε μερίδες
•    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    Λάδι
•    1 Ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    1 ποτήρι ξερό λευκό κρασί
•    Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
•    Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση

Νοτίζουμε με νερό τα τεμάχια του αρνιού για να κολλήσει το αλεύρι κα τα λευρώνουμε καλά.
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε λάδι μέχρι να πιάσει ροδοκόκκινο κρούστα. Στη συνέχεια το βγάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε μέσα στο λάδι που χρησιμοποιήσαμε το κομμένο κρεμμύδι και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, βάζουμε να βράζουν 2 lt νερό ώστε να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια έτοιμο, ζεστό.
Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι με το αλεύρι, τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας που είχαμε βάλει στην άκρη και προσθέτουμε τα 2 lt ζεστό νερό (ώστε να βράσει αμέσως, χωρίς να κρυώσουν τα υλικά) και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για μιάμιση περίπου ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για να ανακατέψουμε, πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια, την σηκώνουμε και την αναδεύουμε στον αέρα. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί όταν το κρέας είναι έτοιμο, μπορεί να διαλυθεί ή να κολλήσει.
Μόλις το κρέας βράσει καλά και χυλώσει η σάλτσα, προσθέτουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη.
Ετικέτες:

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση