Κουζίνα

Δοκιμάστε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που σας προτείνουν οι σεφ από επιλεγμένα γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Ρόστο Μοσχάρι

Μία συνταγή του Κώστα Μαυρόγιαννη, chef του Μαγειρίου Μάρω.

Κώστας Μαυρόγιαννης
Chef Μαγειρίου ΜάρωΚώστας Μαυρόγιαννης
Η Νάξος μπορεί να καλύψει γευστικά ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες διότι είναι γνωστή για την εξαιρετική κουζίνα της. Παράγει πατάτες, κρεμμύδια και τυρί ενώ το πλέον παραδοσιακό φαγητό της Νάξου είναι το ρόστο  (ψητό) χοιρινό η μοσχάρι.

Υλικά
  • 1 κιλό νουά μοσχαρίσιο (έως δύο κιλά)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα νουά μοσχαρίσιο, το κόβουμε και στη μέση ανοίγουμε με το μαχαίρι 5 ή 6 τρύπες και μέσα βάζουμε αλατοπίπερο. Στη συνέχεια φυτεύουμε στις τρύπες σκελίδες σκόρδου που έχουμε καθαρίσει. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και θωρακίζουμε το κρέας γυρνώντας το συνέχεια. Έπειτα το σβήνουμε με μισό κιλό κόκκινο κρασί και λίγο ξύδι χαμηλώνοντας τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις κοντεύει να πιεί το κρασί και το ξύδι, προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (εάν χρειαστεί, επαναπροσθέτουμε νερό). Αφού κοντεύει να μαλακώσει ξαναβάζουμε μισό κιλό κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος αφαιρούμε το ζουμί και το κόβουμε σε μερίδες.

Θερμοκρασία φούρνου: 170 βαθμούς
Χρόνος Ψησίματος: 2-2 ½ ώρες
Ετικέτες:

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση