Thursday, 18 April 2024, 17:27

Αθήνα: 22°C

    ΚΟΥΖΙΝΑ

    Δοκιμάστε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που σας προτείνουν οι σεφ από επιλεγμένα γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια από κάθε μεριά της Ελλάδας.

    Λαβράκι σεβίτσε

    Λαβράκι σεβίτσε

    Μία συνταγή του σεφ Γκίκα Ξενάκη για το εστιατόριο EREGO beach club restaurant

    Γκίκας Ξενάκης
    EREGO beach bar restaurantΓκίκας Ξενάκης
    Δεν γίνεται να επισκεφθεί κάποιος το νησί της Ίου και να μη δοκιμάσει λαβράκι μαριναρισμένο με Y-ouzo, τσίλι πιπεριά και αγγούρι. Το λαβράκι σεβίτσε της Ίου είναι ιδιαίτερα εύγεστο λόγω των τοπικών προϊόντων που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι.

    Υλικά

    • Λαυράκι φιλέτο 200γρ 
    • Αγγούρι 100γρ 
    • Τσίλι πιπεριές 10γρ 
    • Κρεμμύδι φρέσκο 20γρ 
    • Σχοινόπρασο 5γρ 
    • Ούζο 10γρ 
    • Yuzu 15γρ 
    • Βαλσάμικο λευκό 5γρ 
    • Ελαιόλαδο 70γρ 
    • Λεμόνι χυμό 25γρ 
    • Αλάτι 
    Εκτέλεση

    Αφαιρούμε το δέρμα απο το φιλέτο και κόβουμε το ψάρι σε πολύ λεπτές φέτες.
    Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτά στικς, τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε  για 2 λεπτά, να δέσουν οι γεύσεις. Τέλος, διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.
    Tags:

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

    Αναζήτηση

    Αποθήκευση
    Cookies user preferences
    Χρησιμοποιούμε cookies βασισμένα στο νόμιμο συμφέρον και τη συγκατάθεσή σας για να διασφαλίσουμε την ορθή χρήση του δικτυακού μας τόπου. Με την απόρριψη τους η σελίδα μπορεί να μην αποκρίνεται όπως πρέπει.
    Αποδοχή όλων
    Απόρριψη όλων
    Περισσότερα
    Marketing
    Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
    Facebook
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    DoubleClick/Google Marketing
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Analytics
    Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
    Snowplow
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Google Analytics
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Cookies
    SpCookie
    Αποδοχή
    Απόρριψη