Thursday, 25 April 2024, 04:33

Αθήνα: 18°C

    ΚΟΥΖΙΝΑ

    Δοκιμάστε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που σας προτείνουν οι σεφ από επιλεγμένα γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια από κάθε μεριά της Ελλάδας.

    Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα

    Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα

    Άκης Πετρετζίκης
    Άκης Πετρετζίκης
    Η ταραμοσαλάτα είναι από τους πιο διαδεδομένους και νόστιμους μεζέδες. Καταναλώνεται κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία. Ωστόσο, στην Ελλάδα είθισται πιο πολύ σε περιόδους νηστείας διότι δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά κλπ. Το χρώμα της ταραμοσαλάτας προκύπτει ανάλογα με το χρώμα του ταραμά, δηλαδή ανοιχτό μπεζ ή ροζ. Στη βιομηχανική παραγωγή μπορεί να προστίθεται και χρώμα τροφίμων. Ο Άκης Πετρετζίκης μας παρουσιάζει τα μυστικά της πιο νόστιμης ταραμοσαλάτας.

           Υλικά 

        
    300 γρ. ψωμί, χωρίς κόρα
        1,2 λίτρα νερό
        1 κρεμμύδι
        2 σκ. σκόρδο
        200 γρ. ταραμά, λευκός
        χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
        ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
        100 γρ. ελαιόλαδο
        200 γρ. σπορέλαιο
        πιπέρι 

        Για το σερβίρισμα

       
    ελιές, λίγες
        1 κ.σ. ελαιόλαδο
        πιπέρι
        1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί, 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά.
        Σε ένα άλλο μπολ στρώνουμε μία πετσέτα και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό. Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
        Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο, 200 γρ. νερό και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
        Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
        Παίρνουμε το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι. Χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.
        Αν δεν έχουμε καπάκι με άνοιγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε δόσεις ανά 50 γρ. η κάθε μία.
        Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε με τις ελιές, το ελαιόλαδο, πιπέρι και το θυμάρι.

    Μερίδες:4-6
    Χρόνος εκτέλεσης:10'

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

    Αναζήτηση

    Αποθήκευση
    Cookies user preferences
    Χρησιμοποιούμε cookies βασισμένα στο νόμιμο συμφέρον και τη συγκατάθεσή σας για να διασφαλίσουμε την ορθή χρήση του δικτυακού μας τόπου. Με την απόρριψη τους η σελίδα μπορεί να μην αποκρίνεται όπως πρέπει.
    Αποδοχή όλων
    Απόρριψη όλων
    Περισσότερα
    Marketing
    Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
    Facebook
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    DoubleClick/Google Marketing
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Analytics
    Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
    Snowplow
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Google Analytics
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Cookies
    SpCookie
    Αποδοχή
    Απόρριψη