Αρχαιολογικοί Χώροι

Ανακαλύψτε τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους και περιηγηθείτε ακολουθώντας τα ίχνη του Ελληνικού πολιτισμού

Επίσκεψη στην Αρχαία Άπτερα

Πάνω στον κόλπο της Σούδας και σε απόσταση 15 χλμ. από τα Χανιά βρίσκεται η Αρχαία Άπτερα, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης στα μινωικά χρόνια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 200μ. και διαθέτει μια εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Σούδας. Η ιστορία της Αρχαίας Άπτερα μπορεί να ξεκινάει από την μινωική εποχή αλλά τα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα στα ερείπια της ανάγονται στην γεωμετρική εποχή, την Ελληνιστική περίοδο και την Ρωμαιοκρατία.

Οχυρωματικά έργα, υδραγωγεία, δημόσια λουτρά, και τάφοι είναι μερικά από τα ευρήματα που κανείς μπορεί να δει. Ιδιαίτερες εντυπωσιακές είναι οι ρωμαϊκές δεξαμενές που μαζί με τις στέρνες εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της πόλης για νερό.
Χανιά - Αρχαία - Άπτερα
Η πόλη διέθετε θέατρο, το οποίο, όμως, δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί πλήρως ακόμα. Για την προστασία της πόλης είχαν κατασκευάσει τείχος, από το οποίο σήμερα σώζεται τμήμα 4 χλμ.

Δύο ιστορικής αξίας φρούρια θα δείτε σε μικρή απόσταση από τις αρχαιότητες, πρόκειται για φρούρια που χτίστηκαν από τους Τούρκους για να εμποδίσουν την Κρητική επανάσταση. Πρόκειται για το «Παλαίκαστρο» που κτίστηκε από τους Τούρκους με αφορμή την επανάσταση του 1866 και το φρούριο «Ιτζεδίν» που βρίσκεται στη θέση Καλάμι και χτίστηκε το 1872, το οποίο χρησιμοποιήθηκε νέχρι πρόσφατα ως φυλακή πολιτικών κρατουμένων.
Πληροφορίες
Η Αρχαία Άπτερα βρίσκεται πάνω στον κόλπο της Σούδας και σε απόσταση 15 χλμ. από τα Χανιά.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση