Μνημεία

Γνωρίστε τα σπουδαιότερα μνημεία της Ελλάδος και μάθετε για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα με τα οποία συνδέονται

Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου υπάγεται στο Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων και ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1998. Σκοπός της Πινακοθήκης είναι η συλλογή έργων Τέχνης, η προβολή καλλιτεχνών – δημιουργών, η πνευματική – πολιτιστική αναβάθμιση και αισθητική αγωγή των πολιτών στην τοπική κοινωνία, η διάσωση και συντήρηση καλλιτεχνικών θησαυρών και πολιτισμικών αγαθών.

Η Πινακοθήκη στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου και φιλοξενεί στους δύο ορόφους της τρεις μόνιμες συλλογές με πάνω από 250 έργα, που χρονολογούνται από το 1567.
Τα έργα έχουν αποκτηθεί κατόπιν δωρεών από τους Σωτήριο Πυλαρινό, ζωγράφο –συντηρητή έργων Τέχνης, Νικόλαο Θεοδώρου, συλλέκτη και Θεόδωρο Μάρκελλο, ζωγράφο (όλοι με καταγωγή από την Κόρινθο). Ανάμεσα τους διακρίνουμε έργα που ανήκουν σε καταξιωμένους Έλληνες εικαστικούς (όπως Ροϊλός, Σπυρόπουλος, Σταθόπουλος, Φασιανός) και σε κορυφαίους Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, στην Πινακοθήκη εκθέτουν σε περιοδικές εκθέσεις σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί..

Καθημερινά η Πινακοθήκη υλοποιεί στους χώρους της εκπαιδευτικές – επιμορφωτικές δράσεις και σεμινάρια για πολλές κατηγορίες κοινού, ενώ στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει προγράμματα προσέγγισης και εκπαίδευσης ατόμων, που στερούνται πρόσβασης σε αυτήν.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 4 Κόρινθος 20131
Τηλέφωνο: 27410-20120, 27410-28048
Ωράριο: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ( Δευτέρα - Παρασκευή ) 9.00 – 14.00
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση