Μνημεία

Γνωρίστε τα σπουδαιότερα μνημεία της Ελλάδος και μάθετε για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα με τα οποία συνδέονται

Αρχοντικό Αργυρού: Όλη η αρχοντιά του νησιού!

Ένα κτίριο μοναδικής αισθητικής και τεχνογνωσίας είναι το κτίριο που στεγάζεται το Αρχοντικό Αργυρού στη Μεσσαριά. Χτίστηκε το 1888 από ονομαστούς Σαντορινιούς τεχνίτες και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Σαντορίνης με πολλά εκλεπτυσμένα, μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης.

Αποτελούσε την κύρια κατοικία της οικογένειας του Γεωργίου Αργυρού, που δραστηριοποιούταν στους τομείς της καλλιέργειας, της οινοποίησης και της εμπορίας των ήδη διάσημων σε όλο τον κόσμο κρασιών της Σαντορίνης.

Μετά το θάνατό του το Αρχοντικό πέρασε διαδοχικά στο γιο της οικογένειας Μανώλη και στη συνέχεια στο μοναχογιό του Γεώργιο, που ανέλαβε και την αναστήλωση του Αρχοντικού. Ο σημερινός ιδιοκτήτης, Μανώλης Αργυρός, αποτελεί την τέταρτη γενιά της οικογένειας, και είναι αυτός που άνοιξε τις πόρτες του Αρχοντικού στο κοινό.
Σαντορίνη - Αρχοντικό - Αργυρού
Ο καταστρεπτικός σεισμός του 1956 αφήνει το σημάδι του στο Αρχοντικό Αργυρού γκρεμίζοντας ένα μέρος του κτιρίου. Το Αρχοντικό παραμένει ακατοίκητο για 35 χρόνια, όταν το 1985 κηρύσσεται διατηρητέο ενώ οι εργασίες αναστήλωσης ξεκινούν το 1987 αρχικά στο ισόγειο και τις αυλές και στη συνέχεια στον πρώτο όροφο, και ολοκληρώνονται το 1994.

Το ταβάνι με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες, τα έπιπλα και τα εργαλεία του επάνω ορόφου, συντηρούνται με πολύ μεγάλη προσοχ ή. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν το κλίμα της εποχής και τη ζωή του μεγάλου γαιοκτήμονα του 19ου αιώνα. Στο ισόγειο στεγάζεται ένας ξενώνας 5 αστέρων και προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις και οδηγούς για τον επάνω όροφο.
Διευθύνση: Μεσαριά, Θήρα 84700
Ώρες λειτουργίας: Λειτουργεί από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, ενώ για να πληροφορηθείτε τις ώρες επισκέψεων καλέστε στα τηλέφωνα: 2860 31669 & 6942 292599.
Ιστότοπος:  http://argyrosmansion.com 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση