Μνημεία

Γνωρίστε τα σπουδαιότερα μνημεία της Ελλάδος και μάθετε για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα με τα οποία συνδέονται

Φάρος Αρμενιστής

Από το 1890 ως σήμερα, στο ακρωτήριο του Αρμενιστή, λειτουργεί ο ομώνυμος φάρος που επί δεκαετίες έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία του νησιού. Βρίσκεται στο δρόμο προς Άγιο Στέφανο και εξαιτίας του η γύρω περιοχή έχει πάρει το όνομα Φανάρι. Αφορμή για να χτιστεί υπήρξε το ναυάγιο του ατμόπολοιου Volta το 1887, πάνω στα βράχια της Μυκόνου.

Δύο χρόνια αργότερα, στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, η Sautter-Lemmonier παρουσιάζει ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό φωτιστικό μηχανισμό φάρου που βραβεύεται. Αυτός ακριβώς ο μηχανισμός θα τοποθετηθεί και στο Φάρο Αρμενιστή! Σήμερα μπορείτε να τον θαυμάσετε από κοντά στο Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου που βρίσκεται στη Χώρα.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως φυλάκιο και παρατηρητήριο των Γερμανών, ενώ μέχρι το 1984, όταν αυτοματοποιήθηκε, αποτέλεσε τον πιο μοναχικό και όμορφο φάρο των Κυκλάδων. Αξίζει πραγματικά τον κόπο να έρθετε μέχρι εδώ, για να απολαύσετε την υπέροχη θέα που χαρίζει στον επισκέπτη, αλλά και τον μυστηριώδη ρομαντισμό που τον περιβάλλει.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Φάρος Αρμενιστής 846 00, Ελλάδα
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση