Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας του Πηλίου

Σε ένα μοναδικό αρχοντικό, το αρχοντικό Τοπάλη, χτισμένο το 1844 στην Μακρυνίτσα, στεγάζεται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό ο ιστορικός και λαογραφικός πλούτος της Μακρυνίτσας αλλά και ολόκληρου του Πηλίου.

Το Αρχοντικό Τοπάλη, το οποίο η οικογένεια δώρισε στην κοινότητα το 1932, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της κλασικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα και για το λόγο αυτό από το 1985 έχει χαρακτηριστεί ιστορικό, διατηρητέο μνημείο. Το Μουσείο λειτουργεί από το 1994 μετά από εργασίες αποκατάστασης και έκθεσης των συλλογών που έγιναν από την Ε’ Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας του Πηλίου
Η λαογραφική συλλογή του περιλαμβάνει πλήθος εκθεμάτων, μεταξύ των οποίων μια σειρά τοιχογραφιών λαϊκής ζωγραφικής από Αρχοντικά του 18ου και του 19ου αιώνα από την περιοχή του Πηλίου, σκεύη οικιακής χρήσης, τον εξοπλισμό της απόσταξης του τσίπουρου, εικόνες, χαλκογραφίες και μικροαντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης, παραδοσιακές φορεσιές του Πηλίου, εργαλεία της κλωστικής και της υφαντικής βιοτεχνίας.

Το 1998 ενέταξε στην συλλογή του μια σειρά θαλασσογραφιών του Ν. Χριστόπουλου, ενώ μοναδικής αξίας είναι τα ιστορικά κειμήλια από την Επανάσταση του Πηλίου και τη μάχη της Μακρινίτσας του 1878. Επίσης, ιδιαίτερο βάρος μέσα από την έκθεση δίνεται στη διατήρηση στα δωμάτια του σπιτιού στοιχείων της αρχικής τους χρήσης.
Διεύθυνση: Μακρινίτσα, Πηλίου
Τηλέφωνο: +30 2421029878  & 2428099505 (τις ώρες λειτουργίας), 24283 50400 (κοινότητα)
Ώρες Λειτουργίας:
Τετ έως Σαβ 09:00 - 14:30
Κυρ 11:00 - 14:30
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση