Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Κομπολογιού

Τα μυστικά του κομπολογιού μας μαθαίνει το ζεύγος Ευαγγελινού από το 1998 οπότε και πρωτολειτούργησε στο Ναύπλιο το Μουσείο Κομπολογιού, το πρώτο - και μοναδικό- μουσείο κομπολογιού  στον κόσμο και  στεγάζεται σε ιδιόκτητο διώροφο κτίριο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Από το 1963 αρχίζουν το μεγάλο τους ταξίδι στους δρόμους του κομπολογιού, που ακόμα συνεχίζεται. Αρχίζουν να συλλέγουν γνώση και σπάνια παλιά κομπολόγια από όλο τον κόσμο. Ινδουιστών, Βουδιστών, Μουσουλμάνων, Καθολικών κι Ελλήνων αλλά και από τις χώρες που ήκμασε ο Ελληνισμός  όπως η Συρία και η Αίγυπτος.
Μουσείο Κομπολογιού
Έτσι απέκτησαν μια μοναδική συλλογή στον κόσμο από 1.000 περίπου κομπολόγια που χρονολογούνται από το 1700 έως το 1950, από ατόφιο κεχριμπάρι, κεχριμπάρι-μαστίχα, κεχριμπάρι-φατουράν, μαύρο και κόκκινο κοράλλι, ελεφαντόδοντο, κόκκαλο, κέρατο, έβενο κλπ.

Στο Μουσείο εκτίθενται κομπολόγια από τη συλλογή με ιστορική διαδρομή σε 4 μικρές αίθουσες: Στην αίθουσα Α θα βρείτε τα κομπολόγια των Ινδουιστών, Βουδιστών και Μουσουλμάνων. Στην αίθουσα Β θα βρείτε ροζάρια καθολικών και κομποσκοίνια από μοναστήρια. Τέλος, στις αίθουσες Γ και Δ θα ανακαλύψετε τα Ελληνικά κομπολόγια.
Ιστότοπος: http://www.komboloi.gr
Διεύθυνση: Σταϊκοπούλου 5, Ναύπλιο 211 00
Τηλέφωνο: +30 27520 21618
Ώρες Λειτουργίας:
Δευ-Κυρ 09:30 - 20:30
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση