Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Έκθεση μουσικών οργάνων

Στο Κοινοτικό Κατάστημα Οίας θα δείτε μια διαφορετική έκθεση: Την έκθεση αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών μουσικών οργάνων, η οποία εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2010. Περιλαμβάνει δημιουργήματα από τη συλλογή του Χριστόδουλου Χάλαρη, συνθέτη και μουσικολόγου.

Μουσικά όργανα που είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών και έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πηγές και τα ιστορικά στοιχεία ως προς την ύπαρξη και τη χρήση τους, από την προϊστορική περίοδο μέχρι και τη βυζαντινή εποχή.
Σαντορίνη - Έκθεση - Μουσικών
Η τοποθέτηση των εκθεμάτων έγινε κατά χρονολογική σειρά και οι ενότητες που υπάρχουν είναι επιγωνίων, φορμίγων, ψαλτηρίων, πνευστών, κρουστών και πανδουλίδων.

Η μουσική παράδοση κάθε τόπου δίνει στοιχεία για τον πολιτισμό του και την εξέλιξή του στον χρόνο, έτσι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μουσικά όργανα από το 2.800 π.Χ έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ανακατασκευή των μουσικών οργάνων.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-22:00.
Διεύθυνση: Κοινοτικό Κατάστημα Οίας, Θήρα 84700.
Τηλέφωνα: 210 902 7369 & 6932 742 170.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση