Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Κατερίνα Γαβαλλά: Νάξος - «Το Παλάτι των Θαυμάτων»

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Η ηθοποιός Κατερίνα Γαβαλλά μιλάει αποκλειστικά στο «Γνωρίστε την Ελλάδα» για τη πατρίδα της, τη Νάξο.
Η Νάξος είναι η ήρεμη δύναμη των Κυκλάδων. Θα θέλατε το νησί σας να ακούγεται πιο δυνατά όπως π.χ. η γειτονική του Πάρος;

Όλα τα νησιά μας είναι πανέμορφα και με τη δική τους ιδιαίτερη χάρη. Η Νάξος και η Πάρος γειτονάκια γεωγραφικά με πολλούς κοινούς παρανομαστές. Η Νάξος ακούγεται το ίδιο πολύ και τα τελευταια χρόνια ακόμα περισσότερο. Η μεγάλη παραγωγή  που διαθέτει σε ζωϊκά και γεωργικά  προϊόντα,  τα ιστορικά αρχαιολογικά  μνημεία που είναι και φημισμένα διεθνώς,  οι απέραντες καταγάλανες παραλίες( συγκαταλέγονται μέσα στις καλύτερες του κόσμου )και άλλα τόσα αναρίθμητα της δίνουν δύναμη και την έχουν κάνει ξακουστή.

Νησί που αγαπάς με την πρώτη ματιά κ αν όχι με την πρώτη,  ξεκινώντας την περιπλάνηση γοητεύεσαι. Συνδυάζει στοιχεία για όλα τα γούστα.  Πολυμορφική, πολύπλευρη ,πλανεύτρα. Πως αλλιώς να γράψω για τα χώματα που πάτησα,που έπαιξα και γέλασα με την καρδιά μου, τις καλημέρες αληθινών ανθρώπων, τις αγκαλιές των γονιών μου, των φίλων μου.Μια μεγάλη ξαπλώστρα για μένα που με ηρεμεί και που κλείνεις τα μάτια και σε κάθε κούνημα βλέπεις και άλλο χρώμα.  Πολύχρωμη η Νάξος. Πατρίδα!

Ποιο είναι το είδος των επισκεπτών του νησιού σας. Ποιοι το προτιμούν και γιατί;

Επισκέπτες όλων των ειδών και όλων των ηλικιών. Εκτός από  τα παραπάνω που ανέφερα στην προηγούμενη απάντησή  μου και που αποτελλούν κίνητρο προορισμού , πολλοί από τους επισκέπτες  είναι υψηλής κουλτούρας και μόρφωσης και την επισκέπτονται για να θαυμάσουν εκ του σύνεγγυς τις σπάνιες αρχαιότητες που διαθέτει , όπως Ενετικούς πύργους, Βυζαντινές εκκλησίες με σπάνιες τοιχογραφίες του 6-7 π.Χ αιωνα (Παναγία Δροσιανή,Πρωτόθρονη,Άγιος Γεώργιος Διασορίτης κ.α
Κατερίνα Γαβαλλά
Τι είναι αυτό που λείπει από το νησί σας πιστεύετε;

Οι ελάχιστες οργανωμένες παραλίες, η καλύτερη διαφήμιση και η επέκταση του αεροδρομίου για πτήσεις τσάρτερ  (έχει τελευταία προγραμματιστεί ) .

Αν  έπρεπε να σκηνοθετήσετε μία παράσταση με θέμα τη Νάξο, τί καλλιτεχνική μορφή θα δίνατε;

Θα έδινα τιτλο Ναξος- "Το παλάτι των θαυμάτων".Φαντάζομαι τον  μίτο της Αριάδνης να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των θεατών που θα χουν τη χαρά να συγκινηθούν (συν-κινηθούν) μαζί με τους ηθοποιούς από τα τότε μέχρι τα τώρα. Ένας-ένας θησαυρός,ένα -ένα θαύμα θα παρουσιάζεται. Οι πέντε αισθήσεις των θεατών θα γεμίσουν με Νάξο!

Η Νάξος είναι πλούσια σε παραδοσιακές τέχνες. Ωστόσο, τα πολιτιστικά δρώμενα κατέχουν σημαντική θέση στο νησί;

Βεβαίως διότι  υπάρχουν αξιόλογοι Νάξιοι  ζωγράφοι, γλύπτες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ποιητές, αγγειοπλάστες,στιχουργοί, μουσικοί που οργανώνουν εκδηλώσεις με τη βοήθεια του Δήμου και ανεξάρτητα, ανάλογα με το είδος τους και που τις απολαμβάνουν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι.
Ετικέτες:

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση