Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Νίκος Κοκλώνης: Οι αναμνήσεις χρωματίζουν τη ζωή μας!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Ο Mr Celebrity Travel, Νίκος Κοκλώνης, μιλάει αποκλειστικά στο gnoristetinellada.gr για τα ταξίδια, τους αγαπημένους προορισμούς, την αληθινή φιλία και άλλα πολλά…
-Έχετε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες! Ποια πιστεύετε ότι έχει τα πιο κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι πως στα ταξίδια που έχω πραγματοποιήσει ανά τον κόσμο, η Χώρα με την οποία θεωρώ ότι έχουμε κοινά χαρακτηριστικά είναι η γειτονική μας Τουρκία και συγκεκριμένα η πόλη της Κωνσταντινούπολης! Η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής τους είναι όμοιος με τον δικό μας. Έχουμε ακριβώς τα ίδια φαγητά, το ίδιο στυλ διασκέδασης και το ίδιο κλίμα. Προσωπικά, για μένα είναι ο αγαπημένος μου προορισμός!

- Σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μία άλλη χώρα σε τέτοιο βαθμό ώστε να αφήσετε την Ελλάδα και να εγκατασταθείτε μόνιμα εκεί;

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν πως η Αμερική είναι η Χώρα των ευκαιριών, εγώ θα επιλέξω και πάλι την  Κωνσταντινούπολη λόγω των ομοιοτήτων που έχουν οι δύο λαοί. Πάντως, η Χώρα στην οποία δεν θα επέλεγα ποτέ να ζήσω με βάση την εμπειρία μου από τα ταξίδια είναι η Ισλανδία. Είναι μία Χώρα πανάκριβη και ο λαός της δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός και φιλόξενος.

-Ποιο είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του ελληνικού πολιτισμού που δεν συναντήσατε πουθενά αλλού;

Σίγουρα είναι το ελληνικό φιλότιμο! Είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει σε καμία άλλη Χώρα από όσες έχω επισκεφθεί. Αν και η Χώρα μας βιώνει έντονα την οικονομική κρίση, εντούτοις το φιλότιμο του Έλληνα δεν έχει εκλείψει. Αυτό για μένα είναι μαγευτικό και ταυτόχρονα ελκυστικό.
nikolaos-koklonis-2.jpg
- Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα του Celebrity Travel;

Η ιδέα του Celebrity Travel «γεννήθηκε» εντελώς τυχαία. Με είχε καλέσει η Διευθύντρια Προγράμματος του ΣΚΑΪ, κα Άλκηστη Μαραγκουδάκη, με την οποία έχω ιδιαίτερη σχέση για να συζητήσουμε. Η αρχική πρόταση ήτανε να παρουσιάσω το Κάνε Παζάρι. Στη πορεία ωστόσο ή πρόταση ήταν να παρουσιάσω μία εκπομπή lifestyle, κάτι το οποίο αρνήθηκα, και κάπως έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα του Celebrity Travel.

- Πώς γίνεται η επιλογή των προορισμών αλλά και των καλεσμένων;

Η αρχή μας σαν εκπομπή είναι γενικότερα να επιλέγουμε προορισμούς , οι οποίοι είναι πιο σπάνιοι. Με εξαίρεση τη Νέα Υόρκη, έχουμε επισκεφθεί την Ιορδανία και στα επόμενα ταξίδια ακολουθούν Ινδία, Βιετνάμ, Καμπότζη, Νεπάλ και Μπρουνέι. Όσον αφορά στους καλεσμένους, προκειμένου να υπάρχει χημεία, επιλέγουμε προορισμούς που να τους ταιριάζουνε.

- Θεωρείτε ότι οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν την όποια πορεία στη ζωή ή οι καταβολές  μας;

Θεωρώ πως είναι οι επιλογές αυτές που μας καθορίζουνε, όπως και όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν είναι αυτό το οποίο συνωμοτεί για να γίνει. Αυτό το έχω ως αρχή στη ζωή μου!  Έχω περάσει αρκετά δύσκολα αλλά αυτό είναι η ζωή. Το σημαντικότερο για μένα  είναι να είσαι ευτυχισμένος διότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

- Αλήθεια… τι είναι αυτό που σας κάνει ευτυχισμένο;

Σαφώς, η αληθινή φιλία, όπου είναι μία σχέση ανιδιοτελής, χωρίς σκοπέλους, εγωισμούς και ανταγωνισμούς. Ένας πραγματικός φίλος θα είναι πάντα εκεί για να σου σταθεί στα δύσκολα! Σε αντίθεση, με τις ερωτικές σχέσεις, όπου όλα είναι δούναι και λαβείν. Οι ισορροπίες χάνονται όταν κάποιος σταματήσει να δίνει και επέρχεται δυστυχία στο ζευγάρι.

-Τελικά, το πιο όμορφο ταξίδι είναι πάντα το επόμενο;

Για μένα είναι πάντα το προηγούμενο, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Όταν κάνω ένα ταξίδι, δεν προλαβαίνω να το ζήσω ουσιαστικά. Επομένως, όταν επιστρέφω, αναβιώνω τις αναμνήσεις, οι οποίες δίνουν χρώμα στη ζωή μας!!
Ετικέτες:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση