Κουζίνα

Δοκιμάστε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που σας προτείνουν οι σεφ από επιλεγμένα γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Μπογάνα, αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Μία συνταγή του Executive Chef, του Hotel Amalia Ναυπλίου, Αντώνη Νώτη.

Αντώνης Νώτης
Executive Chef - Hotel Amalia ΝαυπλίουΑντώνης Νώτης
Μια παραδοσιακή συνταγή της Αργολίδας με αρνάκι, ολόκληρες μικρές πατάτες ποικιλίας σπούντα Τρίπολης και ντομάτα.

Η μπογάνα ή μπουγάνα είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Αργολίδας, με αρνάκι, ολόκληρες στρογγυλές πατάτες και ντομάτα. Το όνομα προέρχεται από την παραδοσιακή χάλκινη γάστρα, μέσα στην οποία μαγείρευαν το φαγητό.

Υλικά
  • 3 κιλά αρνί μπούτι
  • 1,5 κιλό πατάτες ριζολέ (στρόγγυλες)
  • 1 κιλό ντομμάτες τριμμένες
  • 3 λεμόνια χυμό
  • 5 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • 5-6 μπαχάρια σε κόκκους
  • 60 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το αρνί, τις πατάτες, τα μπαχαρικά, την ντομάτα, το σκόρδο, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 3 ώρες στους 170-180 βαθμούς και το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα.
Ετικέτες:

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση